Eldat efter stormen Ivar

2014-10-12

Gråmulet, nån enstaka plusgrad lätt regn, vindstilla. Låter som lämplig helg att elda lite efter stormen Ivar som härjade lite varstans 20131212-13. Ingen glädjande syn när vi åkte och tittade över skog och sommarvisten.

Träd över huset

20131214 Ivar har lagt tre träd över detta lilla hus.

Inte många träd kvar på tomten nu men kvistar och barr!! Har fått hjälp med att ta bort alla fallna träd och nu kommer solen att få fritt spelrum bara den vill komma fram. Igår och idag blev det lämpligt väder att elda upp lite av kvistar och barr som legat och "skymt utsikten"! Blött och slaskigt men vindstilla och fick fart på elden och sedan var det bara att "dra, dra, din gamla oxe" (Evert Taube?). Sten körde ved till Lena för kommande behov.

Blöta kvistar o barr

20141011 Innan start. Kvistar och barr väntar på att eldas upp

Gav upp eldningen när mörkret fallit på och Sten vände hemåt. Själv stannade jag kvar och eldningen fortsatte idag i lätt regn. Sten kom och hjälpte mig och vi var ganska nöjda då vi drog hemåt i kvällningen!

20141012 Färdigeldat

20141012 Färdigeldat!

Lägg märke till det gröna t v. Det var en gång en båt! Nu går den bara använda som rabatt möjligen om man vänder den och fyller den med jord!

Köksmiljö i Korvkiosken

 20141012 "Köksmiljö i korvkiosken"

Sprakande eld har värmt både inne och ute denna helg. OK, lite kallt på morgonkvisten men vad då? Finns ju kläder!

Trots regn och lite slitgöra så var det en trevlig helg och det känns bra att detta är gjort!

Antal kommentarer: 2

2014-10-13 20:51:05 - Birgitta, E-postadressen är dold, Www.bodsjo.eu

Ni hade tur vid Ivars härjningar. Korvkiosken kunde blivit tillplattad. Nu är det städat och fin. Kul att elda Hoppas det dröjer Rtills nästa gubbe kommer vad han nu heter.

2014-10-14 13:09:45 - Gerd

Ja Birgitta, vi hade tur! Tre stora! granar korsade taket på ena gaveln och "tryckte till" rejält så vi får byta pannplåten men har hjälpligt fixat det så länge. I övrigt helt "hus" som vi kan se nu. Gick bra att sova där :)! Men båtlös är jag! (flower)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)




Mata in koden inbäddad i bilden