2012-12-02 

I eftermiddag åkte vi till Boggsjö för att äta av Margitas och Stefans julbord som serveras i Boggsjö Kapell som numera är Boggsjös "Bystuga". Litet och mysigt med varm brasa i denna lite kylslagna (-18 gr i Boggsjö, - 15 i Brunflo) afton. Riktig julstämning möter en i farstun redan och borden står vackert dukade. Bara att förse sig av läckerheterna som Margita och Stefan dukat fram. Allt hemlagt av dem själva. Trevligt sällskap fick vi också då flera Boggsjöbor fanns på plats.

Brattfallsån    Boggsjö Kapell

Brattfallsån                                                 Boggsjö Kapell

Stefan o Margita   

Stefan o Margita Gustafsson          i väntan på..........                        smörgåsbordet

    Mätta o belåtna

För att få veta vad som finns i glasen får man åka dit, har redan glömt vad det var!! Mätta, nöjda och belåtna åkte vi hemåt under stjärnklar himmel men inget norrsken! En mycket trevlig kväll och TACK för samvaron och maten!! Kommer igen ett annat år!


 

2012-10-26

Mat- och hälsomässa på turistbyrån i Bräcke. Åkte dit i halka och snöstorm då jag fortf har mina bilder hängandes där. Mycket mat som prpoduceras i Bräckeområdet. Två fina getgårdar, Smååkran som åter är i gång efter den gräsliga branden för drygt ett år sedan och som nu blomstar igen och så Åsberget getgård. Många fina ostar från båda ställena. Bakgården, Revsund, bakar gott bröd och där gjorde vi en bytesaffär, bröd mot vykort. "Inte dumt alls". Olika hälsoprodukter fanns också för både "inom-och utombords". Några lyckliga la sig på behandlingsbordet och fick zonterapi. Fattar inte varför jag inte "la upp" mig på bordet??

Är huvudet dumt får kroppen lida!

Zonterapi Smååkrans getgård Bakgården Revsund

Zonterapi                          Smååkrans getgård                    Bakgården Revsund

Åsbergets getgård Stavrehonung mm 

Åsbergets getgård, Liv&Hälsa      Stavrehonung

Utställningsfönster  Utställning Bräcke

å så vare lite bilder då inkl vykort och tändssticksaskar


2012-07-03 Årets andra "Kolbullekväll" stod Rissnagänget för och inte som annonserat Ismundsundet/Åsgård! De "gräddar" nästa tisdag.

En riktigt sommarfin kväll med sol och knott, vindstilla och varmt. Knotten är inte "fotografens" bästa vänner och någon svordom kom nog genom den "söta" munnen. På denna sköna plats är det nog bättre med lite "vind i seglen" och heltäckande kläder.

Förr användes en plåtburk med rykande mossa i dörröppningar till sommarladugården för att hålla mygg och knott borta! Något för Lillsandsvallen??!

Tack för lånet av hatten Stefan!

Rogga och Bosse stekte kolbullar, Sten servade med ved m m, Peter, Margita och Hampus stod för "kommersen" på bullarna, kaffe med bröd och ostar och tunnbröd.

Drygt 50-talet besökare, däribland två engelsmän,  njöt av tillvaron, pratade med bordsgrannen och matade besökande små hundar mm!

Mysig sommarkväll och TACK för att ni kom och välkommen åter nästa tisdag!

    

Hampus med sommarblommor        Rogga Sten o Bosse                      Peter Margita o Hampus o kund

 

Gott gott gott.......                        Sommar sol och knott som minskade lite i röken


2012-04-30

Valborgsmässoafton i Rissna

  

Anne-Marie fixar fikat                   Marjut o Folke fixade melodikrysset   Majbrasan sköttes av Sten

  

Delar av kören                                    Fyrverkeri                                         Crossroad spelar upp till dans!

Blev en trevlig kväll med närmare 100 deltagare i olika åldrar! Stafettpinnen gick nu till Ismundsundet som fixar 2013-års Valborg! TACK till Holmsjö/Östbyn för årets Valborg!


2012-04-21

Bygdegårdsdistriktets stämma 2012 tilldrog sig i Tångeråsens Bygdegård!

Under lunchuppehållet underhölls vi av två unga musikbegåvade flickor, Sanna och Erica, som sjöng bl a egenkomponerade visor samt av orkestern Back to basic!

Tillsammans med några till erhöll jag "Silvernålen" för mitt jobb med hemsidan www.norlbygda.com m m.

Mycket trevlig dag förutom vädret med nyfallen blötsnö och "gråkallt"

Se mer på denna hemsida http://www.jamtlandsbygdegardsdistrikt.se/gallery_3.html

 

Back to Basic                     Per Åsling o Margita        Vi som fick Silvernålen

  

Inför mötet                    Ordf Gunilla Åsell            Sanna och Erika


2012-03-25

Solen skiner, lite kallt, blåser en del. Styr bilen mot Singsjön där det utlovas våfflor med hjortronsylt och grädde idag. Vid bron på "långrakan" stiger vattnet men går inte över vägen -än! Skymtar ett par vit "snöhögar" en bit in från bron. Kan det vara svanar?? Kollar vid hemfärden. På väg in i Singsjön ser vi massor med renar och får veta att de ska samlas för färd till fjällvärden. Man väntar på helikoptern som ska driva dem ut på isen.

Väl framme vid "skolan" är våffelgräddningen i ful gång. Beställer och får våra våfflor men ingen utlovad hjortronsylt!? SLUT!!  Falsk marknadsföring?? Ok då, får gå med jordgubbssylt då. Blir en hel del surr med personal och gäster och sedan åker vi hemåt nöjda och belåtna. Stannar vid bron på "långrakan" och ser att "snöhögarna" är ett sångsvanspar som simmar bland isflaken! Kallt om fötterna? Fina fåglar i alla fall!

Blev en trevlig dag idag också!

    

Ruth, Solweig o Jonas gräddar diskar o säljer våfflor. Ruth äter också.                 Blött på sidan om Rissnavägen på Långrakan

  Sångsvanar

 Inte såååå långt upp till vägen.               Sångsvanarna har kommit! Kallt om fötterna?           Bilderna klickbara!


2012-02-24

Idag blev det ärtsoppa i Rissna. Mycket god! Tillagad av Elsa-Britt Andersson och Ingegerd Holmgren, Mjösjö. Därtill hembakat matbröd och "goknul".

Ca 40 peroner sökte sig till denna trevlig "sopplunch" och det var allmänt surr i salongen.

Mycket trevligt! Sol och plusgrader utomhus gjorde det hela ännu trevligare och vi tog en tur till Röringen och fyllde på fåglarnas tomma "fröflaskor".

Fiske i morgon? Rally i skogarna kring Rissna på söndag.

  

Elsa-Britt Andersson,Ingegerd Holmgren,   Ruth o Bengt hade en del att prata om, Södra Sundsjö fixade eget bord

TACK alla för att ni kom!! Klicka på bilderna så blir de större.