Fettisdagen igår, fettisdagsgubbe i Sidsjö eller firande med allsång i Rissna?

2014-03-05

Fettisdagen var en spännande dag då/där jag växte upp! Vi barn och även vuxna klädde ut oss till "fettisdagsgubbar" och gick runt i stugorna i Sidsjö (i Hunge gjordes likadant) för att i medhavs säck/påse få en fettisdagsbulle (modernt "semla"). Hände att det hamnade frukt, godis eller en peng i påsen också. Bullarna fick vi ha i en "egen" burk hemma och hushålla med efter egen förmåga. Tror nog att det var "besök" i min burk emellanåt!? Lena och jag har i vuxen ålder gjort ett "fettisdagsgubbebesök" rejält utklädda i vuxen ålder i byn för många år sedan. Inte igenkänd av någon, inte ens av mina föräldrar! Tänk så kul det var!

(Bild längst ner på sidan)

Fullt på scenen

20140304 Jämtbälgarna på secenen i Rissna

Igår blev det ett besök i Rissna där Jämtbälgarna underhöll en fullsatt salong förväntansfulla besökare! Boggsjö byalag stod för fikat med jättegoda semlor (hembakade förstås) och lotteri med två stora delikatesskorgar m m som fina vinster. Om jag vann? Tog med två tomma korgar och tänk, jag fick en fylld korg tillbaka! Inte illa alls!!

2 lindqvistare

20140304 Folke och Robbin Lindqvist m fl

Mycket folk i Rissna

20140304 Fullt blev det

Denna kväll fylldes Zenit till brädden med glada människor som lät sig underhållas, delta i allsång, fika mm och för en stund förtränga den oroliga värld som finns därute!

Fick korgen

20140304 Själv fick jag korgen!

Tack för en trevlig kväll till Boggsjö byalag, Jämtbälgarna och förstås alla trevliga besökare!

Å så en bild från 1996:s års fettisdagsgubbar i Sidsjö! Foto: Mor Greta Persson

Lena o jag som fettisdagsgubbar

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)




Mata in koden inbäddad i bilden